Kasumi Sashimi 21cm
Kód: K85021Související produkty
Detailní popis produktu
Kasumi nože jsou vyrobené z japonské oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku a damašku o 32 vrstvách, který je ručně kovaný.
Tvrdost 59-60 Rockwell poskytuje vynikající řezivé vlastnosti a udržuje nůž po dlouhou dobu ostrý.
Rukojeť je vyrobena z odolného exotického dřeva Pakka, velmi příjemně padne do ruky a je hygienicky nezávadná.
Délka ostří 21 cm.
Vyrobeno v Seki City, Japonsko.
Dodává se v dárkovém balení
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sashimi |
---|---|
Materiál čepele: | damašek |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od roku 1916 se společnost Sumikama věnuje výrobě nejlepších japonských nožířských výrobků a nožů s využitím více než 100letých znalostí a dovedností výroby mečů ve městě Seki. Kasumi je značka nožů vyráběných v továrně Sumikama Cutlery v japonském městě Seki, které je jednou z nejznámějších oblastí výroby nožířských výrobků a nožů v Japonsku.
Název Kasumi, což v japonštině znamená mlha, si zvolili pro uvedení a prodej nožů z damaškové oceli po celém světě. Sumikama byla jedním z prvních velkých japonských výrobců nožů, kteří začali používat překládanou damaškovou ocel s jádrem VG-10, kterou napodobilo mnoho dalších výrobců.
Sumikama se nachází ve městě Seki uprostřed prefektury Gifu a je jednou z hlavních oblastí výroby nožů v Japonsku. Historie výroby nožů v okolí města Seki je stará více než 780 let.
Podmínky v této oblasti jsou pro výrobu nožů ideální: vynikající kvalita dřevěného uhlí z borových lesů a čistá tekoucí voda z kopců a hor v řekách Nagara a Tsubo. Původně se zde vyráběly japonské samurajské meče, ale od té doby si Seki získalo v Japonsku i v zahraničí pověst výrobce výjimečných kuchyňských nožů. Made in Japan