Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 69,-Kč!

Japonské nože


Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje. Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky nízké váze a obratnosti nebude problém pracovat s nožem celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez, japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. 
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.

Nejprodávanější

Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-952
 
1 249 Kč
Kanetsune Hammered Santoku
Kanetsune Hammered Santoku
Skladem (3 ks)
Kód: KC-942
 
2 699 Kč
Kanetsune  Petty 120mm
Kanetsune Petty 120mm
Skladem (3 ks)
Kód: KC-954
 
1 095 Kč
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm 8194218 10
2 995 Kč –15 %
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm
Skladem (>5 ks)
Kód: 8194218
Původně: 2 995 Kč  (–15 %)
2 546 Kč
Kanetsune Nakiri 165mm
Kanetsune Nakiri 165mm
Skladem (3 ks)
Kód: KC-953
 
1 249 Kč
Kanetsune Hammered Damascus Gyutou 210mm Mahagon
 
3 290 Kč
kanetsune santoku kc 314 5
Kanetsune Santoku 140 mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-314
 
1 442 Kč
Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-350
 
1 099 Kč
Kanetsune Gyutou 180mm
Kanetsune Gyutou 180mm
Skladem (3 ks)
Kód: KC-951
 
1 249 Kč
Victorinox kuchyňský nůž SANTOKU 17cm dřevo
1 519 Kč –22 %
Victorinox kuchyňský nůž SANTOKU 17cm dřevo
Skladem (>5 ks)
Kód: 6.8520.17G
Původně: 1 519 Kč  (–22 %)
1 191 Kč
387 položek celkem
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm 8194218 10
2 995 Kč –15 %
2 546 Kč
Kód: 8194218
Kanetsune Hammered Santoku, 165 mm
2 859 Kč
Kód: KC-943
Kanetsune Kengata VG10 180mm
2 994 Kč
Kód: KC-141
kanetsune usubagata 165 mm kc 361 2
1 499 Kč
Kód: KC-361
Kanetsune Paring knife
Kanetsune Paring knife
Skladem (>5 ks)
549 Kč
Kód: KC-341
kanetsune santoku kc 314 5
1 442 Kč
Kód: KC-314
Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
1 249 Kč
Kód: KC-952
Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
1 099 Kč
Kód: KC-350
Kanetsune Sujihiki 210mm
1 399 Kč
Kód: KC-955
Nakiri 165mm Black Plywood
1 190 Kč
Kód: KC-328
Samura Damascus Chef knife 200 mm SD 0085
3 099 Kč
Kód: SD0085
Samura Damascus univerzální nůž 150 mm SD 0023
1 539 Kč
Kód: SD0023
Samura SHADOW dvoudílná sada nožů SH0210
1 380 Kč
Kód: SH0210
Victorinox kuchyňský nůž SANTOKU 17cm dřevo
1 519 Kč –22 %
1 191 Kč
Kód: 6.8520.17G
XinCore Chef Knife Sandvik 210mm black
3 229 Kč
Kód: XC124
xincore chef knife sandvik 210mm white 1
3 229 Kč
Kód: XC125
XinCross Tactical Chef XC111
3 373 Kč
Kód: XC111
Burgvogel nůž Santoku OLIVA Line 18cm
2 198 Kč
Kód: 6100.926.18.0
Kanetsune  Petty 120mm
Kanetsune Petty 120mm
Skladem (3 ks)
1 095 Kč
Kód: KC-954
Kanetsune Gyutou 180mm
Kanetsune Gyutou 180mm
Skladem (3 ks)
1 249 Kč
Kód: KC-951
Kanetsune Gyutou 205mm Fluorine coating
1 690 Kč
Kód: FC-G210-RT
Kanetsune Hammered Petty, 135 mm
2 172 Kč
Kód: KC-944
Kanetsune Hammered Santoku
2 699 Kč
Kód: KC-942
Kanetsune Kengata 180mm
1 612 Kč
Kód: KC-144
Nahoru
Další produkty


Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje. Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky nízké váze a obratnosti nebude problém pracovat s nožem celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez, japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. 
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.