Japonské nože

Nejprodávanější

Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (3 ks)
Kód: KC-350
 
1 099 Kč
Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (2 ks)
Kód: KC-952
 
1 249 Kč
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm 8194218 10
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm
Skladem (1 ks)
Kód: 8194218
 
2 379 Kč
Kanetsune Hammered Damascus Santoku 185mm Mahagon
 
3 290 Kč
Kanetsune  Petty 120mm
Kanetsune Petty 120mm
Skladem (2 ks)
Kód: KC-954
 
1 095 Kč
Kanetsune Gyutou 180mm
Kanetsune Gyutou 180mm
Skladem (2 ks)
Kód: KC-951
 
1 249 Kč
kanetsune santoku kc 314 5
Kanetsune Santoku 140 mm
Přibližně 20 dní
Kód: KC-314
 
1 049 Kč
Dick nůž santoku Pro dynamic 18 cm 8544218 10
Dick nůž santoku Pro-Dynamic 18cm
Skladem (2 ks)
Kód: 8544218
 
552 Kč
Kanetsune Hammered Petty, 135 mm
Kanetsune Hammered Petty, 135 mm
Přibližně 20 dní
Kód: KC-944
 
1 690 Kč
Kanetsune Nakiri 160mm
Kanetsune Nakiri 160mm
Skladem (4 ks)
Kód: KC-149
 
1 875 Kč
390 položek celkem
KC 492 5
4 290 Kč
Kód: KC-103
Kanetsune Hammered Damascus Gyutou 210mm Mahagon
3 290 Kč
Kód: KC-902
Kanetsune Hammered Santoku
2 210 Kč
Kód: KC-942
Kanetsune Hammered Santoku, 165 mm
2 470 Kč

Špičkový japonský kovaný nůž na potraviny, jádro oceli VG-1 obložená SUS410 nerez. Made in Seki City.

Kód: KC-943
Kanetsune Kengata 180 mm
1 049 Kč
Kód: KC-352
Kanetsune Kengata VG10 180mm
2 370 Kč
Kód: KC-141
Kanetsune Nakiri 165mm
Kanetsune Nakiri 165mm
Skladem (5 ks)
1 249 Kč
Kód: KC-953
Kanetsune Paring knife
Kanetsune Paring knife
Skladem (>5 ks)
549 Kč
Kód: KC-341
Kanetsune Santoku 160mm
Kanetsune Santoku 160mm
Skladem (>5 ks)
1 875 Kč
Kód: KC-148
Santoku 165mm Black Plywood
1 190 Kč
Kód: KC-327
Santoku 165mm Plywood
Santoku 165mm Plywood
Skladem (5 ks)
1 372 Kč
Kód: KC-311
Xin Care chef knife 304 Cu red 10
Novinka
2 099 Kč
Kód: XC104
XinCore Chef Knife Sandvik 210mm black
3 229 Kč
Kód: XC124
xincore chef knife sandvik 210mm white 1
3 229 Kč
Kód: XC125
XinCross Tactical Chef XC111
3 373 Kč
Kód: XC111
Kanetsune Gyutou 180mm Plywood
1 820 Kč
Kód: KC-701
Kanetsune Gyutou 205mm Fluorine coating
1 690 Kč
Kód: FC-G210-RT
408 1 kanetsune hammered damascus petty 140mm mahagon
2 290 Kč
Kód: KC-904
Kanetsune Hammered Damascus Santoku 185mm Mahagon
3 290 Kč
Kód: KC-903
kanetsune KC 945 TSUCHIME VG 1 KENGATA 180 2
Novinka
2 299 Kč
Kód: KC-945
Kanetsune Hammered Sujihiki 240mm
3 590 Kč
Kód: KC-906
kanetsune kengata 180 mm kc 362 2
1 250 Kč
Kód: KC-362
Kanetsune Kengata 180mm
1 612 Kč
Kód: KC-144
Kanetsune Nakiri 160mm
Kanetsune Nakiri 160mm
Skladem (4 ks)
1 875 Kč
Kód: KC-149
Nahoru
Další produkty


Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje. Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky nízké váze a obratnosti nebude problém pracovat s nožem celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez, japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. 
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení