Japonské nože


Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje. Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky nízké váze a obratnosti nebude problém pracovat s nožem celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez, japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. 
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.

Nejprodávanější

Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-952
 
1 249 Kč
Kanetsune  Petty 120mm
Kanetsune Petty 120mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-954
 
1 095 Kč
Kanetsune Gyutou 180mm
Kanetsune Gyutou 180mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-951
 
1 249 Kč
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm 8194218 10
2 799 Kč –15 %
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm
Skladem (>5 ks)
Kód: 8194218
Původně: 2 799 Kč  (–15 %)
2 379 Kč
Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-350
 
1 099 Kč
Kanetsune Hammered Santoku
Kanetsune Hammered Santoku
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-942
 
2 210 Kč
Kanetsune Hammered Damascus Santoku 185mm Mahagon
 
3 290 Kč
Kanetsune Hammered Damascus Gyutou 210mm Mahagon
 
3 290 Kč
kanetsune santoku kc 314 5
Kanetsune Santoku 140 mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-314
 
1 049 Kč
Dick nůž santoku Pro dynamic 18 cm 8544218 10
688 Kč –15 %
Dick nůž santoku Pro-Dynamic 18cm
Skladem (2 ks)
Kód: 8544218
Původně: 688 Kč  (–15 %)
586 Kč
391 položek celkem
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm 8194218 10
2 799 Kč –15 %
2 379 Kč
Kód: 8194218
Kanetsune  Petty 120mm
Kanetsune Petty 120mm
Skladem (>5 ks)
1 095 Kč
Kód: KC-954
KC 492 5
4 290 Kč
Kód: KC-103
Kanetsune Gyutou 180mm
Kanetsune Gyutou 180mm
Skladem (>5 ks)
1 249 Kč
Kód: KC-951
Kanetsune Hammered Damascus Santoku 185mm Mahagon
3 290 Kč
Kód: KC-903
Kanetsune Hammered Petty, 135 mm
1 690 Kč
Kód: KC-944
Kanetsune Hammered Santoku
2 210 Kč
Kód: KC-942
Kanetsune Hammered Santoku, 165 mm
2 470 Kč
Kód: KC-943
Kanetsune Kengata 180mm
Kanetsune Kengata 180mm
Skladem (>5 ks)
1 612 Kč
Kód: KC-144
kanetsune usubagata 165 mm kc 361 2
Kanetsune Nakiri 165 mm
Skladem (>5 ks)
1 250 Kč
Kód: KC-361
Kanetsune Nakiri 165mm
Kanetsune Nakiri 165mm
Skladem (5 ks)
1 249 Kč
Kód: KC-953
Kanetsune Paring knife
Kanetsune Paring knife
Skladem (>5 ks)
549 Kč
Kód: KC-341
Kanetsune Petty 120mm Plywood
1 248 Kč
Kód: KC-707
kanetsune petty 135 mm kc 363 2
Kanetsune Petty 135 mm
Skladem (>5 ks)
879 Kč
Kód: KC-363
kanetsune santoku kc 314 5
1 049 Kč
Kód: KC-314
Kanetsune Santoku 160mm
Kanetsune Santoku 160mm
Skladem (>5 ks)
1 875 Kč
Kód: KC-148
Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
1 249 Kč
Kód: KC-952
Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
1 099 Kč
Kód: KC-350
Kanetsune Santoku 170mm
Kanetsune Santoku 170mm
Skladem (>5 ks)
1 612 Kč
Kód: KC-145
Kanetsune Sujihiki 210mm
1 399 Kč
Kód: KC-955
Kasumi KURO Gyuto 21cm K37021
Kasumi KURO Gyuto 21cm
Skladem (>5 ks)
3 481 Kč
Kód: K37021
Nakiri 165mm Black Plywood
1 190 Kč
Kód: KC-328
Samura Damascus Chef knife 200 mm SD 0085
3 099 Kč
Kód: SD0085
Samura Damascus univerzální nůž 125 mm SD 0021
1 539 Kč
Kód: SD0021
Nahoru
Další produkty


Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje. Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky nízké váze a obratnosti nebude problém pracovat s nožem celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez, japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. 
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.