Kuchyňské nože F.Dick 1905 - recenze
Na první pohled tyto modely poznáte díky třem nerezovým proužkům na rukojeti, pevně spojeny s plastickou částí rukojeti, kde výrobce myslel na hygienické použití a právě díky tomuto materiálu je nůž perfektně omyvatelný a bakterie se nemají na noži prakticky kde držet.
Sice se tento německý výrobce nehonosí zeměpisným označením značky solingen, ale o to víc se pyšní všeříkajícím zpracováním a výtečnou kvalitou. Nejen patentovanou německou ocelí XcrMoVMn, která těmto nožům z nerezavějící oceli dává nejenom kýženou tvrdost, ale také výbornou brousitelnost, a houževnatost. Kvalitní ocel si sám výrobce zpracovává od začátku do konce. Je to poznat, protože precizně zakalená a popuštěná ocel je nejdůležitější vlastnost, má vyvážené vlastnosti tvrdosti, ale i odolnosti hrany ostří a přitom není křehká. Firma vyrábí také pilníky a nástroje na opracování oceli, zkušenosti s ocelí se proto snoubí s perfektní kvalitou těchto nožů. Dick vytváří také nože pro průmyslové zpracování masa ve velkém, kde je třeba opravdový pracant a hygienické požadavky podmínkou.
Hned při zakoupení cítíte nejenom váhu poctivě kovaného nože, ale také ostrost, která se dá srovnávat s noži japonskými, a pokud budete pravidelně používat ocílku, vydrží opravdu dlouho.
Při samotném přebrušování je poznat opravdu kvalitní materiál, který broušením jednoduše vrátíte opět do žiletkové ostrosti. Žádné vylamování ostří, nebo opětovné přebrušování. Kvalitní materiál cítíte při každém tahu po brousku. Při ostření napomáhá také absence takzvané patky, která postupně vadí a znemožňuje dokrajování. Opět promyšleno do posledního detailu.
Kvalitní ocílka ze stejné modelové řady se vyrábí nejen v kulaté variantě, ale také v oblíbené oválné variantě se safírovým tahem, pro vyhlazování ostří, kterému tímto způsobem pomáháte déle vydržet řezavě ostré.
Balení nového nože je v dárkové krabičce, která potěší i pokud je nůž darován. Ať už dlouhý kuchařský nůž v délce 21cm, tak i menší 15cm jsou perfektně vyváženy a mají příjemné bříško, které napomáhá krájení kolébkou, i při sekání bylinek. Filetovací nůž je pak opravdu ohebný a se svými 18 centimetry velikost dostatečná k filetování ryb i stahování kůže.
Firma Dick se specializuje nejen na řeznické nože, ale od svého založení doku 1778 Johannem Friedrichem Dickem si celosvětově prosadila své jméno díky kvalitě a nekompromisnímu zpracování, dostupné ceně. Je špičkou na trhu, nejen pro profesionály, ale pro každého, kdo chce mít doma kvalitní nůž, který je nejen reprezentativní a dokáže potěšit oko, ale také svým zpracováním, které každého vlastníka přesvědčí, že tyhle nože to myslí vážně.
Profesionální kuchyňské nože Dick koupíte ZDE